Referenties

Klant: Vrije Universiteit Brussel
Opdracht: Het schrijven van de lessen spreken en luisteren voor groep 8 van het Surinaamse basisonderwijs

“Tijdens een omvangrijk project voor het Surinaamse basisonderwijs wist Ingrid ondanks de enorme tijdsdruk haar werk steeds op tijd aan te leveren en feedback zo nodig direct te verwerken. Ik heb haar destijds ervaren als een betrouwbare, hardwerkende en flexibele auteur. Ze heeft een positieve instelling, kan goed omgaan met kritische feedback en communiceert helder, wat het prettig maakt om met haar te werken “

Karin van Hoof – eindredacteur Taal, Project Suriname iov Vrije Universiteit Brussel


Klant: Squla
Opdracht: Quizzen Begrijpend lezen om te oefenen voor de toetsen van de leerlingvolgsystemen en eindtoetsen

“Ik heb tijden de realisatie van een groot toetsenproject op een zeer prettige manier samengewerkt met Ingrid. Ingrid werd ingehuurd voor de realisatie van de toetsen voor Begrijpend lezen. Dankzij een prettige samenwerking (ik leverde de teksten en de randvoorwaarden, Ingrid schreef de vragen) hebben we op verrassend snelle wijze verrassend leuke en gevarieerde toetsen kunnen samenstellen waarmee basisschoolleerlingen niet alleen op een verantwoorde, maar ook op een leuke manier kunnen oefenen voor LVS-toetsen. Ingrid toonde zich niet alleen kundig en en snel, maar ook zeer betrokken.”

Rian Senden – projectleidster Squla


Klant: Malmberg
Opdracht: Contentmanager Taalblokken Nederlands en Engels

“In de samenwerking met Ingrid staat de menselijke maat voorop en dat is prettig samenwerken. Dit laat onverlet dat ze prima in staat is zakelijk te denken en handelen.
In de interim-functie van contentmanager werd Ingrid behoorlijk in het diepe gegooid, maar wist ze niet alleen te blijven drijven, maar ook de wal te bereiken.
In de paar maanden heeft ze de betrokken auteurs, eindredacteuren en andere externe partijen dusdanig weten te instrueren en motiveren dat de gestelde doelen en planning zijn behaald. Ingrid heeft hiermee bewezen, naast inhoudelijke kwaliteiten, ook over organisatievaardigheden te beschikken.”

Henk J. Mulder – uitgever / projectmanager Taalblokken

“Ik vond het fijn dat je er was. Het valt niet mee om op zo’n interimplek te moeten troubleshooten terwijl je team ook op zoek is naar antwoorden en oplossingen, maar je was toch maar mooi een rots in de branding. Met een luisterend oor en snel inzicht en veel hard werken en creatief oplossingsvermogen. Dank je wel daarvoor!”

Dymph van der Gun – auteur Taalblokken Engels


Klant: Malmberg
Opdracht: Taalblokken Nederlands

“Ingrid is prettig om mee samen te werken. Ze communiceert open en helder. Haar feedback is duidelijk en heel belangrijk: ze geeft ook positieve feedback, waardoor je je als auteur gewaardeerd voelt en gemotiveerd blijft. Verder gaat ze vol voor een klus en behoudt ze goed het overzicht.”

Nynke Bosma – auteur Taalblokken Nederlands

“Ingrid is stipt, analytisch, heel nauwkeurig en werkt net zo lang met je samen door tot het product echt helemaal goed is. Daarvoor vraagt ze onder meer aan auteurs steeds te verantwoorden of je teksten aan alle eisen voldoen.
De opdrachten, formats en overzichten zijn bijzonder duidelijk en gebaseerd op een deskundige analyse. Haar feedback is vriendelijk, constructief en positief. Kortom, het is hard, maar heel prettig werken met Ingrid als eindredacteur.”

Kockie Neven – auteur Taalblokken Nederlands


Klant: ThiemeMeulenhoff
Opdracht: Take it easy

“Met Ingrid heb ik gedurende een periode van vier maanden fijn samengewerkt aan onze Engelse methode voor het basisonderwijs. Als betrokken redacteur neemt zij haar werk serieus, stelt vragen en houdt zelf ook de planning goed in het vizier. Ik kan haar aanbevelen want elke klus wordt door Ingrid optimaal aangepakt.”

Marjolein Kamminga – contentontwikkelaar ThiemeMeulenhoff


Klant: Thiemeulenhoff
Opdracht: Traject V&V

“Ingrid heeft de verwerkingsopdrachten voor de Geestelijke gezondheidszorg van Traject V&V grondig bewerkt. Ze pakt de opdracht snel op. De door haar geleverde kopij voldeed aan onze kwaliteitseisen. Ook onze feedback werd snel en adequaat opgepakt. Het was de eerste keer dat ik een klus bij Ingrid heb uitgezet. En het was zeker voor herhaling vatbaar!”

Marjon Aardema – contentontwikkelaar ThiemeMeulenhoff


Klant: Squla | Leuk leren
Opdracht: Taal, Rekenen en De wereld

“Ik heb mijn korte samenwerking met Ingrid als zeer prettig ervaren. Ingrid is grondig, toegankelijk, helder en weet waar ze het over heeft.”

Linda Rijpert – redacteur Squla


Klant: ThiemeMeulenhoff
Opdracht: Taalverhaal.nu

“Ik heb met Ingrid samengewerkt tijdens de ontwikkeling van Taalverhaal.nu, een nieuwe taalmethode voor het basisonderwijs. Ingrid was onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van de leerlijnen (Spreken & luisteren, Woord- en zinsbouw, Leesbegrip, Stellen) van deze methode. Een complexe klus, waarbij met veel zaken rekening gehouden moest worden.
Ingrid heeft zich met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen op deze puzzel gestort, wist de vele beschikbare informatie goed te combineren tot een overzichtelijk en werkbaar geheel, kon haar keuzes altijd uitstekend verantwoorden en ging positief en constructief om met feedback.
Het resultaat was een goed doordachte leerlijn voor de verschillende taaldomeinen. Via heldere suggesties voor de auteurs van de methode liet Ingrid zien een brug te kunnen slaan tussen de ’theoretische’ leerlijnen en de praktische lesuitwerking.
Dat bleek later in het traject ook, toen Ingrid zelf twee hoofdstukken voor de methode schreef. Haar lessen zijn goed doordacht, gevarieerd, creatief en leuk. Ingrid is deskundig, creatief en heeft doorzettingsvermogen. Daarnaast is zij een prettige persoonlijkheid, goed benaderbaar en helder in haar communicatie. Ik heb met plezier met Ingrid samengewerkt!

Marit van der Veer – contentontwikkelaar primair onderwijs ThiemeMeulenhoff


Klant: Eduforce
Opdracht: Spellingchecker

“Ik heb (alweer) geweldig fijn samengewerkt met Ingrid. Ingrid maakt leuke en leerzame spellingsopdrachten en ik schreef de leesteksten. Ons overleg ging altijd snel en soepel.
Het resultaat zijn vier prachtige werkboeken bij de Spellingchecker (van Nicole Neels).”

Frederike Pals – auteur educatieve materialen


Klant: ThiemeMeulenhoff
Opdracht: De Digitale Klas

“Ingrid was mijn eindredacteur bij het project De Digitale Klas van ThiemeMeulenhoff. De samenwerking vond ik erg plezierig. Ingrid is kritisch en weet haar feedback op een voor de auteur prettige manier te formuleren. Ik zou graag nog eens met Ingrid werken.”

Stephan Verhoeff – auteur

“Ik heb het heel fijn gevonden om met Ingrid samen te werken. Ze denkt actief mee en geeft duidelijke en eerlijke feedback. Daarnaast vind ik haar persoonlijk benadering zeer prettig. Ze complimenteert collega’s met hun werk en vraagt actief om feedback op de samenwerking.”

Corrien Qureshi – auteur

“Ingrid is eindredacteur voor het project De digitale Klas. De samenwerking met haar is plezierig.
Ze is een uiterst flexibele eindredacteur en met de juiste tone of voice begeleidde zij auteurs in de oplevering van hun kopij. Ik kan Ingrid ten zeerste aanbevelen voor redactionele klussen!”

Monique Braam – ICT redacteur ThiemeMeulenhoff


Klant: Malmberg
Opdracht: Grip op lezen

“Ingrid is een enthousiaste, betrouwbare auteur die zelfstandig en daadkrachtig aan de slag gaat met een opdracht. Haar kennis van het onderwijs maakt dat ze zich goed in kan leven in de dagelijkse praktijk van een leerkracht. Daardoor is ze in staat om een opdracht te vertalen naar een praktische uitwerking die getuigt van creativiteit. Ingrid communiceert open en transparant waardoor het prettig is om met haar samen te werken.”

Saskia de Jong – uitgever Malmberg

“Met Ingrid is het goed samenwerken. Het viel me op dat Ingrid goed om kan gaan met kritiek op haar werk. Zij bleek flexibel mee te bewegen op wijzigingsvoorstellen in de opzet van deze handleiding en dacht daarbij mee over verduidelijking van de teksten. Het is bovenal fijn werken met Ingrid omdat zij haar werk ook levert op de data die je met elkaar vastlegt.”

Jacques van der Pijl – projectleider


Klant: Teachers in Media
Opdracht: Jonge Helden!

“Ingrid heeft voor het project Future for Nature de educatieve teksten geschreven. Deze heeft zij zeer helder opgezet en uitgewerkt. In het project hebben wij zeer nauw samengewerkt wat geleid heeft tot een goed eindresultaat. Ik heb Ingrid ervaren als een hardwerkende, flexibele dame.
Het was prettig met haar samen te werken. Ik zal Ingrid zeker voor een nieuw project weer benaderen.”

Berber Groenenberg – projectleider Teachers in Media


Klant: Teachers in Media
Opdracht: Europa Journaal

“De samenwerking tussen Ingrid en de redactie verliep altijd erg natuurlijk. Doordat we in het Europa Journaal aandacht besteden aan actueel nieuws is enige flexibiliteit en zelfstandigheid wel gewenst. Deze twee eigenschappen zijn kwaliteiten van Ingrid.
Wat mij vooral opviel is dat Ingrid zelf om feedback vroeg, ze wacht niet af en wil graag leren. Dit vind ik erg prettig en verfrissend! De lessen die Ingrid voor het Europa Journaal heeft geschreven zijn goed opgebouwd en er zit veel diversiteit in.”

Jorien van Dam – redacteur/producer Teachers in Media


Klant: Malmberg
Opdracht: Argus Clou

“Ingrid is sympathiek en prettig om mee samen te werken. Ze heeft veel geduld, ook als iets voor de zoveelste keer anders moet, bijvoorbeeld omdat een lesdoel verandert of de tekst niet in de ruimte past. Ze staat open voor suggesties of kritiek, maar kijkt ook zelf kritisch mee naar het werk van collega’s. Daaruit blijkt dat ze zich goed verdiept in haar werk. Het lukt haar goed om binnen een strak kader toch met originele werkboekopdrachten te komen.”

Leonoor Soet – eindredacteur

“Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Ingrid. Ze is betrouwbaar in haar afspraken en graag bereid tot meedenken. Haar invalshoeken voor de doelgroep zijn leuk en inventief.”

Maaike van Riel – projectleider

“Niets dan lof over de samenwerking met Ingrid aan Argus Clou. Ruim anderhalf jaar met heel veel plezier samengewerkt.”

Manon Sikkel – kinderboekenschrijfster en auteur lesboek groep 5 en 6


Klant: Malmberg
Opdracht: Leeskaarten

“Ik heb met Ingrid zeer prettig samengewerkt aan de nieuwe producten bij Lekker Lezen. Zij is een harde werker, heel flexibel en denkt mee in het proces en het product. Haar werk is gedegen en compleet en kenmerkt zich door een grote vindingrijkheid en creativiteit. De kinderen zullen met veel plezier met haar kaarten gaan werken!”

Dorine de Kruyf (Bureau Taalkunst) – redacteur Lekker Lezen


Klant: Teachers in Media
Opdracht: Kennisactief

“Ingrid heeft lessen ontwikkeld en oude lessen herschreven naar een nieuw stramien. Ze is een betrouwbare partner en kundig auteur. Ik kijk terug op een prettige samenwerking en zal bij een volgende klus deze sympathieke vrouw weer benaderen.”

Hans Edens (Al doende) – eindredacteur bij Teachers in Media


Klant: Teachers in Media
Opdracht: Leren omgaan met geld

“Ingrid heeft heldere lesbrieven geschreven voor het project Leren omgaan met geld. Er staat precies in wat er in een les van de leerlingen verwacht wordt en welke stappen de leerkracht in zijn lessen kan nemen. Waar nodig staat er achtergrondinformatie voor de leerkracht vermeld. Ondanks het vaste stramien van het project is het Ingrid gelukt boeiende lessen te ontwerpen.”

Eveline van Wageningen – coördinator media educatie bij Teachers in Media


Klant: Malmberg
Opdracht: Kleuterplein

“Ingrid heeft deze klus goed en snel opgepakt. De samenwerking verliep plezierig.”

Femke van der Lecq – uitgever bij Malmberg


Klant: Malmberg
Opdracht: Lekker lezen

“Ingrid is een betrouwbare, deskundige auteur. Door haar kennis van het onderwijs kan ze niet alleen geschikte teksten en opdrachten voor kinderen schrijven, maar ook meer inhoudelijke teksten als een duidelijke handleiding of een brochure voor leerkrachten. Ze gaat daarmee zelfstandig aan de slag en bereikt binnen de afgesproken termijn het gewenste resultaat. Ik zal graag vaker een beroep op haar doen.”

Mirjam Tuinder – uitgever bij Malmberg