Squla toetsen Begrijpend lezen

Klant: Squla

Opdracht: Squla laat kinderen op een leuke manier leren. Er zijn quizzen over vele onderwerpen. Voor Begrijpend lezen zijn nu quizzen gemaakt, waarmee geoefend kan worden voor de toetsen van de leerlingvolgsystemen en de eindtoetsen.

Mijn rol: Het schrijven en invoeren van toetsen voor begrijpend lezen voor de groepen 3 tot en met 8. In de hogere groepen bestaat een toets uit 5 teksten met daarbij telkens vijf vragen. Ik selecteerde uit een database de best passende teksten en maakte daarbij de vragen op het juiste niveau. De uitdaging was de vragen leesbaar (dus niet teveel tekst) en gevarieerd te maken.

“Ik heb tijden de realisatie van een groot toetsenproject op een zeer prettige manier samengewerkt met Ingrid. Ingrid werd ingehuurd voor de realisatie van de toetsen voor Begrijpend lezen. Dankzij een prettige samenwerking (ik leverde de teksten en de randvoorwaarden, Ingrid schreef de vragen) hebben we op verrassend snelle wijze verrassend leuke en gevarieerde toetsen kunnen samenstellen waarmee basisschoolleerlingen niet alleen op een verantwoorde, maar ook op een leuke manier kunnen oefenen voor LVS-toetsen. Ingrid toonde zich niet alleen kundig en en snel, maar ook zeer betrokken.”

Rian Senden – projectleidster Squla