Argus Clou

Klant: Malmberg

Opdracht: Argus Clou, Natuur en Techniek: Onderzoeken en ontdekken. Dat is de unieke aanpak van de methode. Argus Clou is ‘professor in alles’. Aan de hand van een authentieke bron en ontdekvragen daagt hij kinderen uit om net iets verder te kijken.

Mijn rol: Het schrijven van de opdrachten in het werkboek voor de groepen 5 en 6. De opdrachten moeten alle leerdoelen bij de les bevragen. Goede samenwerking met de auteur van het lesboek was nodig, omdat in de beperkte lestekst díe tekst moest staan, waardoor het in het werkboek bevraagd kon worden.

“Ingrid is sympathiek en prettig om mee samen te werken. Ze heeft veel geduld, ook als iets voor de zoveelste keer anders moet, bijvoorbeeld omdat een lesdoel verandert of de tekst niet in de ruimte past. Ze staat open voor suggesties of kritiek, maar kijkt ook zelf kritisch mee naar het werk van collega’s. Daaruit blijkt dat ze zich goed verdiept in haar werk. Het lukt haar goed om binnen een strak kader toch met originele werkboekopdrachten te komen.

Leonoor Soet – eindredacteur

“Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Ingrid. Ze is betrouwbaar in haar afspraken en graag bereid tot meedenken. Haar invalshoeken voor de doelgroep zijn leuk en inventief.

Maaike van Riel – projectleider

“Niets dan lof over de samenwerking met Ingrid aan Argus Clou. Ruim anderhalf jaar met heel veel plezier samengewerkt.

Manon Sikkel – kinderboekenschrijfster en auteur lesboek groep 5 en 6